Lachyoga

Lachyoga - de kunst van het lachen zonder reden! Ontspan, ontstress, sport, leef uit, beleef plezier, maak contact... . Bij lachyoga nodigen we onze lach of glimlach uit door middel van lichamelijke oefeningen. We hebben geen nood aan verbale of intellectuele humor. We lachen niet 'uit'. Integendeel. We maken SAMEN plezier: zien en horen lachen, doet lachen. Probeer zelf maar eens ernstig te blijven wanneer iemand met een heel aanstekelijke lach naast je losbarst.

Net zoals we de sportschool bezoeken om onze spieren te oefenen en te trainen, kunnen we onze lachspieren aansterken. Het aangezicht telt niet minder dan 57 spieren waarvan er 28 alleen al zorgen voor de gelaatsuitdrukking. Bij lachen train je ze allemaal! En daar stopt het plaatje niet: lachen is eveneens een workout voor de core. Wie kent niet de uitdrukking 'buikpijn van het lachen'. Lachen is tegelijkertijd een workout en massage voor de buik.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat lachen een waslijst een gezondheidsvoordelen heeft. Bij lachen komen endorfines vrij, het gelukshormoon. Lachen zorgt ervoor dat we uit onze gedachetnlusjes komen. Lachen geeft onze hersenen het signaal dat alles ok is: je relaxt. Lachen ontspant en verbindt mensen.

Maar bovenal: het is gewoon leuk en geeft een goed gevoel!
Lachyoga op 2 juli om 10u30 bij Fitness Fitaal door lachcoach Kris Broodcoorens. Leden €5, niet-leden €12. Kris Broodcoorens is lachcoach sinds 2008 en bouwde een enorm arsenaal aan oefeningen op om mensen uit te nodigen dichter bij hun natuurlijke lach te komen.
Of het nu een schaterende bulderlach is of een serene innerlijke glimklach, het resultaat is hetzelfde: Je gaat naar huis met een goed gevoel en je komt dichter bij je innerlijke ik.

Meer informatie op https://www.praktijkgoedgevoel.com/levenslust/lachyoga