Nieuw: Smoothies

Beste Sporter,

In onze horeca verkopen we nu ook heerlijke verfrissende smoothies in de smaken: tropical fruit, bosvruchten, aardbei/ banaan.

Tevens kan je ervoor kiezen om deze smoothie van extra proteïne te voorzien doormiddel van whey proteïne erin te laten doen.


De voordelen van whey proteïne

Waarom specifiek whey proteïne zo populair is onder sporters ligt voornamelijk in het feit dat het eiwitgehalte van whey erg hoog ligt, ongeveer 80% of meer. Daarnaast wordt het erg gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Na het nemen van een whey eiwitshake zullen de eerste eiwitten al na ongeveer 20 minuten in de bloedbaan komen. Je spieren zullen snel worden voorzien van de benodigde bouwstoffen. Vooral na een zware training kan het dus erg handig zijn om een whey shake te nemen.

Whey geeft je daarnaast langer een vol gevoel en het helpt je energie en focus te stabiliseren door het uitbalanceren van je bloedsuikerspiegel. Dat betekent meer verzadiging – en een verminderde koolhydraatbehoefte!

Naast dat je je goed voelt en je op je best kunt functioneren, kunnen eiwitten ook helpen bij het afvallen met behoud van spierweefsel. Want hoe meer spiermassa je lichaam heeft, hoe efficiënter het wordt bij het verbranden van vet.

Het binnenkrijgen van voldoende eiwitten is een probleem dat veel mensen die regelmatig tot veel sporten ervaren. Whey proteïne biedt een goed handvat om snel voldoende eiwitten binnen te krijgen. Whey wordt goed en gemakkelijk door de spieren opgenomen en stimuleert spieropbouw, spierbehoud en spierherstel.


Daarnaast kan je ook er havermout in laten doen 
 

vier redenen om regelmatig havermout te eten.

1. Havermout verlaagt het cholesterolgehalte

In havermout komen bijzondere vezels voor: beta-glucanen. Het zijn oplosbare vezels, die in de darmen veel vocht opnemen. En passant binden ze ook nog wat cholesterol, galzouten en vetzuren. Door dat binden van cholesterol daalt het cholesterolgehalte van het bloed, en dan met name het ongunstige LDL-cholesterolgehalte.

 

2. Havermout houdt de honger in toom

Doordat havermout zoveel oplosbare vezels bevat, kan het lekker opzwellen en houdt het de maag lang 'vol'. Daarom is het zo’n geschikt ontbijt om de ochtend zonder knorren door te komen. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen, zodat er geen snelle piek ontstaat in het bloedglucosegehalte en de energie langzaam wordt afgegeven aan het bloed. Er zijn aanwijzingen dat de vezels in havermout de insulinegevoeligheid verbetert en dat is gunstig voor het op peil houden van de bloedglucosespiegels.

3. Havermout is van nature glutenvrij

Van nature is haver glutenvrij en daarmee een goede keuze voor mensen die minder gluten willen binnenkrijgen omdat ze daar gevoelig voor zijn. Haver is echter géén goede keuze voor mensen met aangetoonde coeliakie, die echt alle spoortjes van gluten in hun dieet moeten vermijden. Haver wordt namelijk vrijwel altijd verwerkt in molens en fabrieken waar ook andere glutenbevattende granen worden verwerkt of opgeslagen in depots waar ook andere granen bewaard worden. Pas als op de verpakking staat dat het écht glutenvrij is, is het voor hen veilig voor gebruik.

 

4. Havermout bevat antioxidanten

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen schade van buitenaf, of tegen schadelijke producten die bij de stofwisseling ontstaan. In bijna alle 'natuurlijke' producten, zoals groenten, fruit en noten, komen antioxidanten voor. Ook in havermout dus, en dan met name polyfenolen,